November 6, 2009

"Si crestin, si ovreu si mahomedan...tot om estem!"

N-am mai postat de mult ceva in romana, nu ca nu mi-ar fi mult mai usor, nu vreau nici sa jignesc pe nimeni, insa nu ma intereseaza tema asta....
Intamplarea de aseara insa, merita scrisa in limba materna-mi. Aflasem cu o zi in urma, ca spectacolul clujean "Take, Ianke si Cadar" va avea o reprezentatie pe scena teatrului baimarean in data de 6 noiembrie. Trebuia vazut!
Motive sunt doua mari si late: nu-mi permit sa pierd nimic ce se joaca in acest teatru de oriunde ar veni actorii, dansatorii, ma rog orice tip de performer: pentru ca si asa nu vedem multe lucruri in coltul asta uitat de lume. Mai avem noroc cu -putinele- deplasari (cum a fost Festivalul de Teatru de la Sibiu, Arad sau Piatra) sa mai vedem si noi cate ceva....ca sa tragi o fuga in Cluj sa mai vezi ce misca la National, iti trebuie o zi intreaga si LIBERA, amanunt care in ultimul timp a incetat sa existe).
In Satu Mare n-am ajuns inca sa vedem ultima premiera...poate zilele ce urmeaza...as vrea...ahhhhhh
Asa...si un alt motiv la fel de important pentru care acest spectacol in regia d-lui Cosac nu trebuia pierdut este jocul actoricesc (si nu numai) al unor actori de care suntem legati pt tot restul vietii. Bob (Ionel) care ne este un fost coleg de faculta din Cluj, Stelu(Cadar) - tot un baciulet care a terminat acum 2 generatii tot la profu nostru Bacs, d-l Bacioiu(Take), care ne-a fost prof de vorbire in faculta de teatru.
Insa cel mai mult am vrut sa-l vedem pe Boabe( cum ii mai spunem noi), care ne este drag si ne-a ajutat in muuuulte lucruri - unele care ne-au schimbat chiar viata si perceptia asupra lumii in care traim. Mate chiar a facut cateva poze din timpul jocului, din care ( cu voia taciturna a colegului nostru) voi indrazni sa postez cateva. Bogdan Radulescu si Ioana PocanNu mai trebuie sa mentionez faptul ca toti baciuletii- 4 la numar- dupa spectacol am stat la povesti, amintindu-ne de timpurile pe care le-am trait impreuna, si dand nastere unor intamplari pe care o sa ni le amintim de acum incolo :)

Bob,Stelu,Mate et moi

Aproapte toata generatia Bacs iulie-2008, s-a intalnit la Piatra Neamt la festival:) E placut sa-ti revezi fostii colegi dupa luni de zile...iti dai seama daca sunt tot asa cum erau in timpul studentiei, cum au evoluat sau nu, afli ce proiecte lucreaza, cu cine, daca s-au schimbat...iar unii nu s-au schimbat deloc.
O dorinta a noastra ar fi sa ne intalnim undeva in decembrie , inainte de Sarbatori, toti (chiar toti), in dragul nostru Cluj. Vedem cum decurg lucrurile pana atunci...


O imbratisare cu drag Bobule, daca reusesti sa citesti post-ul, si enjoy the pics!

2 comments:

elena said...

Ma bucur foarte mult pentru voi. Mi-am amintit cu multa placere de clipele frumoase petrecute cu generatia voastra de actori la Cluj.Ma gandesc cu drag la toti.Sanatate si realizari tuturor!
Pupuri.
Mama lui Mate

Anonymous said...

What a great web log. I spend hours on the net reading blogs, about tons of various subjects. I have to first of all give praise to whoever created your theme and second of all to you for writing what i can only describe as an fabulous article. I honestly believe there is a skill to writing articles that only very few posses and honestly you got it. The combining of demonstrative and upper-class content is by all odds super rare with the astronomic amount of blogs on the cyberspace.